Ако безработицата не падне, нямам шанс за втори мандат!

Заетостта е приоритет за френския президент Франсоа Оланд
18 апр 2014 19:18,
17
Ако безработицата не падне, нямам шанс за втори мандат!
Франсоа Оланд Снимка: архив, БТА

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че няма никаква причина да се кандидатира за втори мандат, ако безработицата не спадне до 2017 г., предаде Франс прес.

"Ако безработицата не спадне до 2017 г., няма никаква причина да бъда кандидат или шанс да бъда преизбран", заяви държавният глава по време на обяд с двайсетина работници, началници и синдикалисти на компанията "Мишлен" в град Клермон-Феран.

Оланд каза това в отговор на въпрос за безработицата, отправен от един от събеседниците му. Той напомни, че заетостта му е приоритет и най-вече младежката заетост.

Френският президент не успя да спази обещанието си да обърне кривата на безработицата във Франция. През декември бе отчетено ново повишаване, като броят на хората без работа достигна 3,3 милиона. Процентът на безработица се очаква да бъде без промяна за първото шестмесечие на 2014 г. - 9,8 на сто (10,2 на сто с отвъдморските територии), посочва Националният статистически институт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: мандатФрансоа Оланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..... рекети и многобройните все по-безсмислени закони, директиви и всякакъв вид заповеди важащи дамо за простосмъртните. От години се наблюдава едно периодично прехвърляне на властта между две фракции, съответно в ляво и дясно. Офицялно и двете се борят за прогрес, развитие и напредък, но истината е, че тяхната единствена задача е да държат населението в нищета и да го поддържат пррдоставяйки му стрикната жизнена необходимост. И така до края на света. Френската република умира в края на 60те!
13
0
 
0
 
! Отговори
драгомир преди 9 години
Не си мислете, не таете надежди че политическата каста във Франция е различна от родната. Методите за упражняване на контрол над населението са не сходни, а идентични с ***. Демагогия, изкривяване на ценностната система и преобръщане на значението на редица термини са подсигурени от пълния контрол над медиите. Хората са ограбвани ежедневно и напълно съзнателно докарвани до ръба на бедността посредством стимулираната от правителството безработица, налаганите все по-големи държавни
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ела в България ! Тук гласуват за теб само като им обещаеш че ще има работа ??. Всички правителства са една *** !А децата ни продължават да ходят навън и търсят работа от тези дето казват че имат безработица !В България никой не ти казва истината за безработицата и са спокойни , важното е да се сменят и да са във власта !
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и сициалистите нема да видят повече власт - вкараха ЕС в тотална криза . .
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисю Оланд и втори мандат само на сън,закопа Франция
9
1
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Обещаи 250000 работно места, но не казвай, кога върши работа.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А *** ще гони лиБриджит бардо дойде тук да ни се кара за мечкитеЛили иванова що не атиде да им надърпа ушите,дето пъдят наште ***
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е френския еквивалент на Расим Помаков.
6
1
 
11
 
! Отговори
от село преди 9 години
Нека и нашите управници да вземат пример от Франсоа Оланд.
5
4
 
12
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Ето един достоен политик, готов е да се откаже от кандидатурата си за президент само заради това че безработицата в Франция се повиши. И на нашите политици безработицата уж беше приоритет, но никой вече не говори за безработицата която всеки ден расте.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Християн: Логично - подобни се привличат от подобни, дяволските изчадия отиват при дявола
3
9
 
1
 
! Отговори
Християн преди 9 години
Еееей, тези САЩ са трън в очите на всеички ***.А като се огледам наоколо, децата на *** са все някъде из САЩ (или Великобритания) и червените им родители дори се гордеят с това. Не ги изпращат да учат и работят в Севрена Корея, Куба или поне в любимата Москва...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГА ЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕТЕ НЯКОЙ ОТ МУТРО-КОМУНИСТИТЕ ДА КАЖЕ ТАКИВА ДУМИ.ЩЕ СЪНУВАТЕ ДА ГИ КАЖАТ. ТЕ НИКОГА НЕ ПРИЗНАВАТ ЧЕ СА ВИНОВНИ ЗА НЕЩО. ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМ СЕР. В ГАЩИТЕ. АМА ОТ МУТРИ И СЕЛСКИ ТАИКАТИ КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя послушко на САЩ още от началото на лакейското си поведение се лиши от шансове за втори мандат... А после с всичките глулпости, които направи във Франция и безобразията в които се забърка бетонира това мнение на Французите!