Земетресение с магнитуд 7.2 по Рихтер разтърси Мексико (обновена)

Много хора в столицата Мексико сити са излезли на улицата след земетресението.

Мощно земетресение с магнитуд 7.2 по Рихтер разтърси западния край на Мексико, съобщи американският геологически институт. Първоначално съобщеният магнитуд беше 7.5, но в последствие е коригиран.


Епицентърът е на 51 км. източно от град Петатлан, който е с население малко над 21 хил. души, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен институт.


Земетресението е с дълбочина 10 км., като се е случило в 17:27 часа българско време. В последствие дълбочината беше коригирана на 40 км. То е усетено и в столицата Мексико сити, която се намира на 265 км. от епицентъра, като е накарало много хора да излязат на улицата, съобщава abc news.




В близост се намира и популярният курорт Акапулко, който в момента е пълен с хора, които ще празнуват Великден.


В град Чилпансинго няма електричество и комуникации.


Луис Фелипе Пуенте, ръководител на службите за спешно реагиране на Мексико, обяви в Twitter, че за момента няма данни за разрушения. Той не очаква и опасност от цунами.


В Twitter се появяват първи снимки на за сега леки щети. Салвадор Гарсия публикува снимка от счупена витрина на летището в Мексико сити.



За момента има данни само за леки щети като счупени прозорци и напукани стени. Огледите продължават, коментира Рикардо де ла Круз, директор на Гражданска защита в Мексико.


Очаквайте подробности!

Ключови думи към статията: