Стойчо Стоилов: На Разпети петък разпънаха и "Литекс" на кръста

Главният мениджър на "Литекс" намекна, че реферите са изпълнявали поръчка на "Лудогорец"

© Lap.bg

Главният мениджър на "Литекс" намекна, че реферите са изпълнявали поръчка на "Лудогорец"

Главният мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов се изказа критично към главния рефер Вихрен Манев и неговите асистенти след равенството 1:1 срещу "Черно море" във Варна. 


Стоилов поздрави отбора на Георги Иванов-Гонзо за мъжката игра, но упрекна съдиите с претенции за две неотсъдени дузпи и маркиране на несъществуваща засада, както и за нарушението, от което дойде центрирането за гола на домакините. 


"Точно на Разпети петък ни разпънаха на кръста на футболна България. За това, което се случи във Варна, мога да изкажа поздрави за "Черно море", но не и за съдийската бригада, която си изпълни поставените задачи", заяви Стоилов, цитиран от "Гонг". 




"Две стопроцентови дузпи за нас бяха подминати, спря се и обещаваща атака на Ваюши с измислена засада. Резултатът можеше да бъде спокойно 3:0 още на полувремето и мачът свършваше. При гола на "Черно море" мисля, че Берберович игра чисто за топката", добави той.  


Стоилов заяви, че "Литекс" се опитва да играе футбол, но не му се позволява. Той намекна, че причината за това е лидерът в класирането "Лудогорец", продължавайки атаките между двата клуба през този сезон.


"Трябва да зададете въпроса защо това се случва на други хора. Вижте кой е заинтересован "Литекс" да не спечели този мач и сами ще си отговорите. Аз мисля, че "Литекс" направи най-силния си мач от началото на годината, но беше умишлено ощетен", добави главният мениджър на оранжевите.