Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

САЩ даряват на България военна техника за над 25 млн. долара

6 коментара
Textron Guardian

САЩ ще предоставят десет автомобила "Textron Guardian" на българската армия, които ще бъдат доставени за нуждите на контингента в Афганистан през втората половина на 2014 г, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

 

Дарението включва девет войскови машини "Guardian" и една линейка на обща стойност 25.6 милиона долара и е по искане на българската страна.

 

България сега разполага със седем автомобила "Guardian", купени през 2009 г. От тях шест са в Афганистан, а и един е в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово и се използва за подготовка на българските военни контингенти.

 

Обслужването и поддръжката на дарените машини ще се извършва от български специалисти, без да е необходим допълнителен финансов ресурс от бюджета на Министерството на отбраната.

 

С решение на Министерския съвет от 20 ноември 2013 г. България потвърди участието си до 110 военнослужещи в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и
подпомагане на силите за сигурност в Афганистан "Решителна подкрепа", припомнят от МО.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Майк
    #6

    Абе северноамерикански скотове- българите нямат нищо общо с вашата си кланица в Афганистан, ясно? Там има единствено НАЕМНИЦИ, ПАПЛАЧ, от кол и въже. БЪЛГАРИ няма-ние не сме агресори!

  2. demokrat
    #5

    Скъпи са щото са специални. Тези машини служат за дегазация и прочистване на тоалетни.Основната дейност на нашите военни в Афганистан,казаха ви хората.Шест са в Афганистан за да си вършат работата.Един е у нас, за обучение.Лошото е,че нашият почти не работи, защото не достига храната.

  3. dimitardi000
    #4

    Излиза ,че една машина струва около 2,5 млн. долара ? Явно е със златна нишка! Инетересно дали гумите са уязвими на коршуми, защото няколко изстрела за 2-3 долара и машина за 2,5 млн. е извън строя ? Военната индустрия не се шегува при самоопределяне на цените! Данъкоплатецът плаща, няма конкуренция, решенията за купуване се взимат под масата, защо да не са надути ? Иначе на харизан кон зъби не се гледат!

  4. Коментарът е изтрит в 20:24 на 30 май 2018 от автора.
    #3
  5. Майтапчия
    #2

    Редно е да се измисли нещо, за да бъде прието дарението с благодарност. Иначе защо ще ги приемат я?

  6. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.