Китайски симфоничен оркестър от Шънджън гостува в Пловдив през август

Китайски симфоничен оркестър от Шънджън гостува в Пловдив през август

© Организаторите

Симфоничният оркестър на южнокитайския град Шънджън ще свири за първи път пред българска публика на сцената на Античния театър в Пловдив. Концертът ще се проведе на 23 август 2014, а билетите вече са в продажба, съобщиха организаторите.


Основан през 1982 г., оркестърът на Шънджън има над сто концерта всяка година в Китай и по света. През годините съставът работи успешно със световноизвестни имена като композитора на музиката към филма "Тигър и Дракон" Тан Дън, испанския тенор Хосе Карерас, американския автор на филмова музика Ерих Кунцел, пианиста Кун-Во Пайк.


Китайски симфоничен оркестър от Шънджън гостува в Пловдив през август

© Организаторите


Под ръководството на диригента Чен Чуансон и концертмайстора Гийом Молко, любителите на симфонична музика в Пловдив ще могат да чуят богата музикална програма, като за едни от най-забележителните им изпълнения се считат увертюрата "Национален флаг" и симфонията "История на пролетта".




Концертът е част от честванията по случай 65-годишнината от установяването на българско-китайските дипломатически отношения. По този начин ще бъде отбелязано и подписаното през март 2014 побратимяване на един от най-древните европейски градове – Пловдив, и най-младия мегаполис в Китай - Шънджън. Събитието се провежда в партньорство с община Пловдив и подкрепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.


Билети за концерта са в продажба от 10 април 2014 г. в мрежата на "Ивентим" на цени между 10 и 30 лв.


Всичко, което трябва да знаете за: