Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова се отказа да участва на евроизборите

Моника Панайотова

© © European Parliament - Audiovisual Unit

Моника Панайотова

Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова обяви, че е поискала да не участва в листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. Тя се обосновава с това, че прави докторантура, и заявява, че ще остане част от екипа на ГЕРБ.


Панайотова не е сред първите четирима в листата на партията, които бяха обявени от лидера Бойко Борисов - Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел и Владимир Уручев. Предполага се, че тя нямаше да бъде и на избираемо място в листата.


"За да бъдат избегнати всякакви спекулации в публичното пространство, свързани с предстоящото обявяване на евролистата на ГЕРБ, бих искала да ви информирам, че поради предстоящия ключов етап от своята докторантура, както и поради тазгодишното навършване на годините за членство в младежката организация на ГЕРБ освобождавам поста председател на МГЕРБ и помолих ръководството на ГЕРБ да не участвам като кандидат в изборите за Европейски парламент", написа тя в съобщение до медиите.




По думите ѝ предстоящата кампания за европейски избори на 25 май е отлична възможност нови и по-млади хора да се наложат като умения и експертиза, както и на бъдещия председател на младежката организация на ГЕРБ да се наложи като млад лидер.


"Използвам възможността да благодаря на всички граждани за гласуваното доверие, на младежите на ГЕРБ от цялата страна, вече близо 12 000, за тяхната всеотдайност и доброволен труд, които полагат в името на каузата за европейско развитие на България, благодаря на ръководството на партията за подкрепата през годините, на нашите чуждестранни партньори и подкрепата на екипите си, както в МГЕРБ, така и в националния и Европейския парламент", пише Панайотова.


Тя беше председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в предишния парламент и стана евродепутат, след като Илиана Иванова от ГЕРБ беше избрана за член на Сметната палата на ЕС и трябваше да напусне евродепутатското си място.


"Идвайки от неправителствения сектор в политиката, вярвам че с действията и инициативите си и силна екипност, съм постигнала с колегите си малки стъпки в правилната посока", пише още Моника Панайотова. "Желая успех на предстоящите европейски избори, ще продължа да бъда в отбора на ГЕРБ, докато съм полезна с експертиза в действията за конструктивно и положително развитие на страната", заключва тя.


Всичко, което трябва да знаете за: