McLaren "преписва" от Porsche

Англичаните използват GT3 за пример при направата на своя P13
15 апр 2014 19:44,
0
McLaren "преписва" от Porsche
911 GT3. Снимка: Porsche

Въпреки проблемите със самозапалващия се двигател Porshe 911 GT3 си остава един от най-впечатляващите спортни автомобили. Класата му се признава дори от специалистите от McLaren, които го използват като пример при създаването на своя нов модел P13, съобщава изданието Piston Heads.

Според информацията изпълнителният директор на McLaren Марк Флюит и екипът му са купили едно Porsche 911 GT3, което активно тестват на писта. Пред представител на изданието Флюит е категоричен, че е направо възхитен от възможностите на немския спортен автомобил. Той допълва, че в екипа му са разрешили проблема със самозапалването, който тормозеше германците.

Новият P13 трябва да се появи на пазара догодина. И докато той представлява по-слаба версия на 650S, то GT3 е най-мощната модификация на 911. Очаква се английската суперкола да разчита на карбонов монокок, който се използва при всички съвременни коли на McLaren. Моторът ще бъде познатия 3.8-литров V8, но мощността му ще бъде намалена до 400 к.с., за да се изключи възможността за вътрешна конкуренция с 650S. Скоростната кутия ще бъде 7-степенна с двойно сцепление Graziano.

Концептуалната версия на спортния автомобил ще се появи на някое от изложенията до края на годината, а серийното производство ще стартира през 2015 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари